Tuk pokrájíme na kousky a necháme změknout. Přidáme moučkový i
vanilkový cukr a utřeme do pěny. Postupně přidáme a zatřeme žloutky.
Poté přidáme mouku promíchanou s půlkou prášku do pečiva, vlahé mléko a
kokosovou moučku. Opět promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z
bílků.
Do tukem vytřené a moukou vysypané formy nalijeme polovinu těsta. Do
zbývajícího těsta přidáme kakaový prášek a promícháme. Tmavé těsto
nalijeme na světlé a vidličkou nebo špejlí spirálovitě promícháme, aby
se těsta obou barev vytvořila zajímavou kresbu na řezu bábovky. Povrch
urovnáme (více těsta nahrneme k vnějším okrajům formy.
Bábovku vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů C a zvolna pečeme.
Po vyjmutí hned nevyklápíme, ale nejdříve necháme téměř zchladnout ve
formě. Bábovku polijeme čokoládovou polevou a můžeme ozdobně posypat
kokosem (pokud nějaký zbyl). Čokoládovou polevu můžete rychle připravit
rozpuštěním čokolády na vaření spolu s kouskem ztuženého tuku v
kastrolku nad párou. Poleva se na bábovku dobře natírá štětcem nebo
mašlovačkou.
Poznámka:
Bábovka je jemná, vláčná a díky čokoládové polevě neosychá. Většinou
však dlouho nevydrží. Stačí jedno rodinné „kafíčko“ a je po ní.
Kokosová bábovka
7. 10. 2008
Suroviny
4 vejce
140 g tuku (Hera)
180 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g kokosové moučky
250 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
125 ml mléka
1 lžíce kakaa
Poleva:
velká čokoláda na vaření
1 lžíce ztuženého tuku
140 g tuku (Hera)
180 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g kokosové moučky
250 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
125 ml mléka
1 lžíce kakaa
Poleva:
velká čokoláda na vaření
1 lžíce ztuženého tuku
Postup
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář