Ořechový medový koláč
Suroviny:
50 dkg hladké mouky, 20dkg moučkového cukru, 20dkg tuku, 2 vejce, 2 lžíce medu, 2 lžíčky jedlé sody smíchané se 2 lžícemi mléka.
Krém:
Ve 3 dcl mléka rozšleháme 1 a půl lžíce hl.mouky,1 a půl lžíce solamylu,10 dkg cukru,1 vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši. Vychladlou kaši utřeme s 20 dkg másla a přidáme šťávu z půl citronu.
Ořechvo medová směs:
25-35 dkg vlašských ořechů(půlky,čtvrtky),8 dkg krupicového cukru,12
dkg másla,3 lžičky medu až se ořechy slepují k sobě.Pečeme 15 min. při
150st..
Postup:
Těsto
zaděláme na vále a rozdělíme na dvě poloviny. Jeden vyválíme a na
pečícím papíru pečeme 15 min. při 150 st.. Na druhý vyválený díl
nanášíme po lžících horkou ořechovo medovou směs, smažíme dozlatova. Pečeme 15 min. při
150st..
vychladlé pláty pokapeme rumem a spojíme k sobě krémem.