Rumové řezy
7. 10. 2008
Ingredience:
Těsto:
- 5 vajec
- 250 g práškového cukru
- 9 lžic vlažné vody
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- rum
- rybízový džem
Krém:
- 1/2 l mléka
- 1 lžíce maizeny
- 2 žloutky
- 250 g másla
- 200 g práškového cukru
Poleva:
- čokoláda na vaření
- troška rumu
- máslo.
Postup:
Žloutky vyšleháme s cukrem, přičmž postupně přidáváme vodu. Potom střídavě vmícháme mouku s práškem a sníh z bílků. Těsto rozdělíme na polovinu, do jedné vmícháme kakao. Každou polovinu zvlášť rozetřeme na plech a upečeme. Z mléka, maizeny a žloutků uvaříme hustou kaši. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně zašleháme vychladlou kaši. První tmavý plát pokapeme rumem, potřeme tenkou vrstvou džemu a polovinou krému. Položíme na něj světlý plát, který opět pokapeme rumem, potřeme džemem a natřeme druhou polovinu náplně. Uvaříme polevu a vychladlou polejeme na řezy.
Žloutky vyšleháme s cukrem, přičmž postupně přidáváme vodu. Potom střídavě vmícháme mouku s práškem a sníh z bílků. Těsto rozdělíme na polovinu, do jedné vmícháme kakao. Každou polovinu zvlášť rozetřeme na plech a upečeme. Z mléka, maizeny a žloutků uvaříme hustou kaši. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně zašleháme vychladlou kaši. První tmavý plát pokapeme rumem, potřeme tenkou vrstvou džemu a polovinou krému. Položíme na něj světlý plát, který opět pokapeme rumem, potřeme džemem a natřeme druhou polovinu náplně. Uvaříme polevu a vychladlou polejeme na řezy.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář