Změklý tuk utřeme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme tvaroh a dobře
promícháme. Poté vmícháme vanilkový cukr, citrónovou kůru a vlahé
mléko, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků.
Bábovkovou formu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní
připravené těsto a urovnáme tak, aby na vnějších okrajích bylo těsta
více než uprostřed formy. Vložíme do trouby předehřáté asi na 150 až
160 stupňů C a zvolna pečeme asi 50 minut. Důležité je péci tuto
bábovku opravdu zvolna! Upečenou bábovku vyklopíme, necháme vychladnout
na mřížce a poprášíme moučkovým cukrem. Nejlepší je ještě vlahá.
Tvarohová bábovka
7. 10. 2008
Suroviny
4 vejce
200 g tuku (Hera)
250 g měkkého tvarohu
250 g moučkového cukru
300 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
6 lžic mléka
citrónová kůra
1 prášek do pečiva
200 g tuku (Hera)
250 g měkkého tvarohu
250 g moučkového cukru
300 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
6 lžic mléka
citrónová kůra
1 prášek do pečiva
Postup
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář